ZASTAVE NA POLA KOPLJA Goričani se opraštaju od ubijenih Mate Grizelja i Velimira Bušića. Mirna i mala općina ovo ne pamti

Grudska općina zavijena je u crno, a načelnik Ljubo Grizelj zbog okrutnog ubojstva Velimira Bušića i Mate Grizelja i ranjavanja još dvije osobe proglasio je dan žalosti u toj maloj hercegovačkoj općini koja takav zločin ne pamti.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Grude, te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina Grude.

Tisuće mještana spremaju se na današnje pokope. Matin pogreb planiran je u 16. sati ispred mrtvačnice Gorica-Sovići. Iza njega je ostala majka, dvije sestre i dva brata. Odmah nakon toga sprovoda okuplja se rodbina i prijatelji Velimira Bušića, iza kojeg je ostala supruga i dva sina.

Detalje oko pokopa možete vidjeti: Mate Grizelj, i Velimir Bušić.

Za ubojicu Jozu Jasaka zatražen je pritvor jer se smatra da bi na slobodi mogao ponoviti nedjela, a mnogi su stajališta da nikada nije ni trebao biti slobodan.

„Županijskom sudu Široki Brijeg podnesen je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog dana 05.08.2022. godine nakon što je donesen nalog o provođenju istrage i ispitan osumnjičeni J.J. (1972.) u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu. Razlozi za određivanje pritvora su opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela”, priopćilo je županijsko Tužiteljstvo.

Jasak je u noći sa 3. na 4. kolovoza s automatskom puškom uletio u kafić Zmaj u Gorici, gdje se 3. kolovoza proslavljao sveti Stjepan. Ubio je dvoje ljudi, ranio dvoje, a zapravo je i čudo da mrtvih nema još više.

NAJNOVIJE