ZAVIDI IM EUROPA Španjolci dobili novu brzu prugu s tunelom od 25 km nakon dva desetljeća rada!

U srijedu su španjolski premijer, kralj i ostali političari otvorili novu brzu željezničku liniju koja povezuje Madrid s regijom Asturias na sjeveru zemlje. Gradnja linije, započeta 2004. s planom završetka do 2010., suočila se s geološkim izazovima, produžujući rok i podižući troškove na oko 4 milijarde eura (4,3 milijarde dolara).

“Konačno je došao taj dan. Ne samo da je Asturias bliža Španjolskoj, već je i Španjolska bliža ovoj regiji blagoslovljenoj jedinstvenom ljepotom i geografijom”, rekao je Pedro Sanchez po dolasku u asturijsku prijestolnicu, Oviedo.

Putovanje do Ovieda trajalo je 3 sata i 10 minuta u usporedbi s 4 sata i 24 minute na starim tračnicama. Kada vlada nabavi nove vlakove ovog proljeća, vlak će moći doseći brzinu od 275 km/h, smanjujući putovanje na 2 sata i 42 minute.

“Ovo označava prije i poslije. S njom počinje desetljeće puno transformacija u našoj zemlji”, rekao je predsjednik Asturiasa Adrian Barbon.

Sanchez je zahvalio oko 5.000 stručnjaka koji su radili na projektu, koji je nazvao jednim od najkompleksnijih inženjerskih podviga u Europi.

Asturias je mala planinska regija na sjevernoj obali Španjolske. Nekada industrijski i ugljenokopni div, prešla je iz jednog od najbogatijih dijelova Španjolske u jedno od područja s najvišom stopom nezaposlenosti.

U posljednjim godinama došlo je do iseljavanja mladih ljudi. Danas regija ima oko milijun stanovnika, što je pad od 13% u odnosu na 1985. Iako su razine stanovništva otprilike iste kao i 1960-ih, danas ima otprilike pola manje djece nego tada.

“Zahvalan sam što je vlada odlučila uložiti u tako važan projekt. Osim investicije, pomaže srušiti mentalitet koji nas je obilježio – osjećaj izolacije“, rekao je Barbon.

Vlada ističe željezničku povezanost kao veliki ekonomski proboj.

Budući da se turistički sektor regije brzo razvija, očekuje se povećanje broja godišnjih putnika vlakom s 230.000 na 600.000, prema procjenama vlade, prenosi AA.

Zajedničko istraživanje vlade i Sveučilišta Oviedo procjenjuje da će vlak godišnje dodati između 23 i 40 milijuna eura u gospodarstvo regije. Sanchez je također pohvalio ekološke prednosti vlaka. “Prijelaz u ekološko doba mora biti pravedan prema različitim teritorijima i ljudima koji tamo žive”, rekao je.

Nova visokobrzinska željeznica zamjenjuje vijugavu prugu koja je prvi put otvorena 1884. godine, što je također bilo jedno od najkompleksnijih željezničkih projekata svog vremena. Najkompleksnijih 50 kilometara nove pruge uključuje 12 tunela, uključujući jedan koji je dug 25 kilometara – sedmi najduži tunel u Europi, prema ministru infrastrukture Oscaru Puentesu.

Sada s više od 4.000 kilometara, prema operateru Adif, Španjolska ima drugu najdužu mrežu visokobrzinskih vlakova na svijetu, odmah iza Kine.

NAJNOVIJE