ZELENI SU DOSTA ZELENI Mladež stranke iz Njemačke nazvala Hrvate srebreničkim egzekutorima pa se sad ispričava

Ispričavamo se svim Hrvatima koje smo diskreditirali i povrijedili netočnom tvrdnjom da su sudjelovali u masakru u Srebrenici, objavila je danas Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, nakon oštrih reakcija na njihov tweet u kojem, uz Srbiju, i Hrvatsku optužuju za genocid u Srebrenici, piše Večernji.hr.

Originalna objava, koja je napisana prije tjedan dana, danas je obrisana.

“Danas, prije 27 godina, u Srebrenici je u nekoliko dana ubijeno više od 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“, pisalo je u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan u povodu obljetnice masakra u Srebrenici. Više od tjedan dana ispod te objave redale su se kritike, ispravci i objašnjavanje povijesti i činjenice da Hrvati nisu bili počinitelji grozomornog zločina, a sve bez reakcije Mladeži. Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj u ponedjeljak je “najoštrije osudilo” optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici, uz Srbiju, odgovorna i Hrvatska.

“Osvrćući se na tweet Mladeži Zelenih u povodu 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe”, objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru. No danas, u utorak, Mladež Zelenih uklonila je tweet i objavila ispriku.

“Objavili smo tweet o masakru u Srebrenici u kojem se pogrešno tvrdilo da je Hrvatska umiješana. A to je potpuno pogrešno. Nismo trebali napraviti ovu pogrešku i iskreno se ispričavamo zbog toga! Tweet je obrisan. Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom izjavom diskreditirali i povrijedili! Žao nam je što je sve ovo zasjenilo obilježavanje srebreničkog masakra”, napisali su danas na Twitteru.

NAJNOVIJE