ZEMALJSKI SUD u Frankfurtu osudio Srbina doživotno, ubio je lani suprugu

Zemaljski sud u Frankfurtu osudio je 41-godišnjeg Srbina na doživotni zatvor nakon što je napao i nožem ubio bivšu suprugu na autocesti kod Frankfurta u ožujku prošle godine.

Porota je u srijedu kazala kako je je to bilo podmuklo ubojstvo jer je 40-godišnja supruga, koja je živjela odvojeno od njega, bila bespomoćna.

Srbin je u ožujku prošle godine na autocesti 661 kod Frankfurt-Preungesheima svojim automobilom udario u auto bivše supruge nakon čega se ona zaustavila na pomoćnoj traci. Potom je ženu nožem ubo sedam puta, žrtva je umrla u bolnici istog dana.

Presuda još nije pravomoćna, a obrana je tražila samo kaznu za ubojstvo iz nehaja navodeći da je žena ‘prethodno izazvala brojne svađe’.

Sud je to vidio drugačije. Istaknuto je da je žena otvorila vrata automobila i suočila se s bivšim suprugom. “U tom trenutku nije očekivala napad na svoj život”, rekla je predsjedavajuća sutkinja.

U postupku, koji traje od sredine siječnja, 41-godišnjak je rekao da je “slučajno” ugledao automobil bivše supruge na autocesti. Zaustavio se na pomoćnoj traci i zadao joj sedam uboda nožem.

Sud je tu informaciju shvatio kao “zaštitni zahtjev”. Nakon neuspjelog razgovora o nastavku veze, optuženi je odlučio ubiti ženu.

“Ubili ste majku dvoje djece”, rekao je predsjednik suda optuženom prilikom izricanja presude.

Sud nije vidio nikakva ograničenja odgovornosti i kontrole. Posebna težina krivnje također nije utvrđena, to bi gotovo isključilo prijevremeno puštanje nakon 15 godina. Naime, doživotni zatvor u Njemačkoj traje 15 godina.

“Nakon 15 godina zatvora imate i perspektivu za život poslije”, zaključuje se u presudi.

Kako je Fenix-magazin.de ranije pisao, ubijena žena zvala se Tanja Pavlović Tomić, a prema riječima tužitelja podlegla je teškim ozljedama u nedjelju 20. ožujka 2022.godine, nakon što ju je napao bivši 41-godišnji suprug.

Muškarac je u svojoj Opel Astri pratio bivšu suprugu. Usporio ju je na autocesti kod čvorišta Preungesheim. Kada su se automobili zaustavili, razbio je bočno staklo njezina automobila, otvorio vrata i zadao joj nekoliko uboda nožem. Svjedoci su zvali policiju, a 41-godišnjak je uhićen na mjestu zločina.

Prijatelji koji su poznavali ubijenu ženu ističu kako je bila uvijek oprezna, povučena. U Njemačku je došla prije 8 godina, a velika joj je želja bila da joj u Njemačku iz Novog Sada dođu i djeca.

NAJNOVIJE