Zeničanka opljačkala Konzum u Mostaru, potom pekaru, te ženi ukrala 1.250 maraka i 400 eura

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 08.09.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenoj Emiri O. (1994.), iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila tri krađe u Mostaru, gdje je opljačkala Konzum, potom pekarnicu, zatim žensoj osobi ukrala novčanik iz torbe.

Emira O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 11.02.2023. godine do 02.09.2023.
godine, sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, počinila kazneno djelo „Krađa“, u tri pojedinačna slučaja, na različitim lokalitetima u Mostaru, navodi u priopćenju županijsko tužiteljstvo HNŽ.

“Dana 11.02.2023. godine, oko 18,40 sati, ušla u trgovinu „Konzum“, na adresi Franjevačka 16b u Mostaru, ušla u prostor skladišta navedenog objekta, otključala sef i iz sefa otuđila i za sebe prisvojila novac u iznosu od 2.600 KM, dana 22.03.2023. godine, oko 12,05 sati, ušla u pekarnu „Dan-noć“, na adresi Put 29 HUD b.b. u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice otuđila novac u iznosu od oko 700 KM, dana 02.09.2023. godine, oko 21,40 sati, ušla u restoran „Babilon“, na adresi Tabhana b.b. u Mostaru, te u blizini toaleta, iz ženske torbe otuđila novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.250 KM i 400 Eura, te osobni dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z., da bi novac zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik bacila u kontejner”, navodi Tužiteljstvo

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenoj Emiri O. odredi iz razloga jer
naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenoj. Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih
radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćila je stručna suradnica za odnose s javnošću
glasnogovornica Ana Rajič.

NAJNOVIJE