ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Švercali gotovo 16 tona duhana, imali su skriveno skladište u Hrvatskoj

AutorHina

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 17 hrvatskih i jednog slovenskog državljanina zbog krijumčarenja gotovo 16 tona duhana, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1,8 milijuna eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo da skupinu tereti zbog zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te pomoći počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela.

Prema optužnici, prvookrivljeni je od siječnja 2022. do 10. studenoga 2022., u Hrvatskoj i Sloveniji, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljene radi kontinuirane nabave, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana neoznačenog markicama Ministarstva financija RH.

Uskok precizira da je prvookrivljeni od neutvrđenih osoba iz Hrvatske i Slovenije nabavljao velike količine duhana u listu, osiguravao lokacije za njegovo skladištenje i pretovar na skrivenim lokacijama, a potom je duhan dovozio u skriveno skladište u Predavcu.

AutorHina

NAJNOVIJE